Nejnovější příspěvky

Jak vybrat správnou velikost Stonz® Booties?

Stonz_Booties

PROČ JE VÝBĚR SPRÁVNÉHO TYPU A VELIKOSTI BOT PRO VAŠE DÍTĚ TAK DŮLEŽITÝ?

 

Výběr správného typu a velikosti obuvi pro vaše dítě je důležitý z několika důvodů.

Vývoj choDIdel

Dětská chodidla se stále vyvíjejí a rostou. Dětská chodidla rostou v prvních třech letech až o 1,5 mm měsíčně a od 3 do 6 let přibližně o 1 mm měsíčně! (často nárazově a pak po milimetrech). Nošení nesprávně padnoucí obuvi může ovlivnit přirozený vývoj nohou. Těsné boty mohou stlačovat prsty, zatímco příliš velké boty mohou způsobit nepřirozené postavení chodidla.

KOMFORT

Příliš malá nebo příliš velká obuv může být nepohodlná a způsobovat dítěti nepohodlí. Správná velikost zajistí, že se dítě bude v botách cítit pohodlně a nevzniknou mu puchýře nebo odřeniny.

Stabilita a bezpečnosT

Správná velikost obuvi zajišťuje stabilnější polohu chodidla a pomáhá udržovat rovnováhu. To je důležité, pokud vaše dítě již chodí nebo je aktivní, protože nesprávně padnoucí obuv může být příčinou zakopnutí a pádů.

PREVENCE PROBLÉMŮ S CHODIDLY

Špatně padnoucí boty mohou být také příčinou problémů, jako jsou zarůstající nehty, mozoly, puchýře a deformace. Správně zvolený typ a velikost obuvi pomáhá těmto problémům předcházet.

PREVENCE ŠPATNÉHO DRŽENÍ TĚLA

Špatné držení těla může být způsobeno také nevhodnou obuví. Z dlouhodobého hlediska může mít vliv na zdraví páteře a celého těla.

PREVENCE BOLESTI

Děti často nemusí být schopny slovně vyjádřit, zda pociťují nepohodlí, tlačení či námahu nebo zda se jim špatně chodí; prostě se jim boty líbí. Je proto na nás, abychom zajistili, že boty našemu dítěti padnou a jsou pohodlné.

ŽivotnosT obuvi

Příliš malé boty se rychleji opotřebovávají, protože jsou vystaveny větší zátěži. Správné nastavení velikosti přispívá k delší životnosti obuvi, a tím šetří vaše finance.

PREVENCE INFEKCÍ

Příliš těsné boty mohou ovlivnit průtok krve do nohou a zvýšit vlhkost uvnitř obuvi, což zvyšuje riziko plísní a infekcí.

Z NĚKOLIKA VÝŠE UVEDENÝCH DŮVODŮ JE JIŽ ZŘEJMÉ, JAK DŮLEŽITÉ JE VĚNOVAT ČAS VÝBĚRU OPTIMÁLNÍHO TYPU OBUVI A SPRÁVNÉ VELIKOSTI. TO PLATÍ NEJEN PRO DĚTI.

 

 Stonz_Toddler_Booties

Při hledání dokonalé obuvi pro své dítě máte samozřejmě mnoho možností. Pojďme se však nyní podívat na to, proč byste mohli uvažovat o outdoorových botách Stonz® Booties. Čím jsou výjimečné?

Stonz® Booties jsou ideální volbou pro děti ve věku 0 - cca 3,5 roku, protože podporují přirozený vývoj chodidla, jsou pohodlné, všestranné a spolehlivě chrání. Poskytují ochranu, teplo, pohodlí, bezpečnost a všestrannost pro miminka a děti, a jsou tak oblíbenou volbou pro rodiče, kteří chtějí zajistit svým dětem dobrou ochranu a pohodlí venku bez ohledu na povětrnostní podmínky. Stonz® Booties se v průběhu let osvědčily mnoha spokojeným rodičům jako celoroční botičky do každého počasí a pro všechny venkovní aktivity.

 

EXISTUJE MNOHO DŮVODŮ, PROČ JSOU STONZ® BOOTIES ČASTO DOPORUČOVÁNY ODBORNÍKY I SAMOTNÝMI RODIČI. ZDE JE JEN NĚKOLIK Z NICH:

 

Zdravý vývoj NOHOU

Stonz® Booties jsou navrženy tak, aby podporovaly přirozený vývoj chodidla. Jsou lehké, dostatečně široké, s tenkou flrxibilní podrážkou. Umožňují nohám volný pohyb a neomezují jejich šířku ani délku, což je důležité pro podporu zdravého vývoje chodidla. Stonz_Booties_certifikat_zdravy_vyvoj_chodidiel

Stonz® má podiatrický certifikát Kanadské podiatrické lékařské asociace (CPMA) a Americké podiatrické lékařské asociace (APMA), který podporuje zdravý vývoj nohou.

KOMFORT

Stonz® Booties jsou známé svým pohodlím. Jsou lehké a pružné, což dětem umožňuje volný pohyb a aktivitu. Široký otvor a nastavitelné zapínání zajišťují pohodlné nazouvání a vyzouvání a zároveň dobře sedí na noze. Booties mají velkorysý prostor v oblasti podrážky a prstů, takže se nemusíte bát, že by noha neměla dostatek místa a prsty se otlačovaly.

BezpečnosT

Protiskluzová podrážka Stonz® Booties zajistí vašemu dítěti stabilitu a ochranu před pádem, zejména na kluzkém nebo mokrém povrchu a na sněhu. To je obzvláště důležité, když si dítě hraje venku.

VÍCEÚČELOVÉ

Stonz® Booties jsou všestranné a vhodné pro různé venkovní aktivity. Můžete je nosit ve městě, v lese, ve sněhu nebo v dešti; jsou prostě ideální na výlety, procházky a všechna venkovní dobrodružství. Stonz® Booties jsou navrženy tak, aby chránily nohy vašich dětí před různými povětrnostními podmínkami po celý rok.

 Stonz_Booties_zimne_topanocky

 

CHCI KOUPIT STONZ® BOOTIES PRO SVÉ DÍTĚ. JAK MÁM VYBRAT SPRÁVNOU VELIKOST?

 

Když jste se rozhodli pro Stonz® Booties pro své miminko nebo dítě, pravděpodobně vás zajímá, jak vybrat správnou velikost. Booties jsou k dispozici ve velikostech S, M, L, XL. Abychom vám pomohli, máme na webových stránkách tabulky velikostí, poradce pro určení velikosti přímo u výrobku a naše rady a zkušenosti.

 

V následujících řádcích se krok za krokem dozvíte, jak určit a vybrat správnou velikost Booties pro vaše dítě:

 

ZMĚŘTE SI CHODIDLA:

Protože botičky nejsou standardizované, je měření nohou prvním krokem při určování správné velikosti botiček. Začněte tedy tím, že změříte nohy svého dítěte. Je důležité vždy změřit obě chodidla, protože někdy mohou být rozdíly v délce.

 

①-②-③-④ JAK MĚŘIT

JDEME NA TO:

Položte čistý list papíru kratším okrajem přímo ke zdi.
Položte dítě na list papíru patou ke zdi. Obě chodidla by měla být stejně zatížená, váha rovnoměrně rozložená, chodidla rovnoběžná a prsty uvolněné. Ideální je měřit v odpoledních hodinách.
Na papír si perem vyznačte čáru v místě, kde končí nejdelší špička nohy. Toto proveďte u obou chodidel. Délka mezi středním okrajem paty a koncem nejdelšího prstu, který jste označili, je délka chodidla (měřte od okraje papíru po svou značku).
Vezměte naměřené hodnoty (např. 12 cm) a přidejte min. 12 mm a max. 15 mm jako rezervu. U malých dětí, které začínají chodit, doporučujeme rezervu 10 mm, u větších dětí to může být až 15 mm (rezerva nebo převýšení cca 1 cm je důležité, protože při chůzi se mění poloha a rozložení chodidla a máte také rezervu na růst).

Stonz_Booties_meranie_chodidiel

 

VYHLEDEJTE PŘÍSLUŠNOU TABULKU VELIKOSTÍ:

Na našich stránkách najdete přímo u produktu tabulku velikostí nebo průvodce velikostí pro Stonz® Booties. Různé modely bot mohou mít mírně odlišné velikosti, proto je důležité použít konkrétní tabulku pro model, o který máte zájem. Ve velikostní tabulce jsou uvedeny délky podrážek, někdy i vnitřní délky v centimetrech.

 

POROVNEJTE DÉLKU SVÉHO CHODIDLA S VELIKOSTNÍ TABULKOU:

V tabulce velikostí najděte hodnotu, která odpovídá délce chodidla vašeho dítěte. Zvolte velikost Stonz® Booties (S, M, L, XL), která odpovídá této délce.

 

VEZMĚTE V ÚVAHU NOŠENÍ BOTIČEK S VLOŽKAMI LINERS:

Pokud bude vaše dítě nosit Booties s vložkami, zvažte potřebu dalšího prostoru v botě. Vložky Liners v botách Booties zabírají určitý prostor, takže boty Booties s vložkami budou o něco menší. Při nošení Booties s Liners výrobce doporučuje přidat 1,0 - 1,5 cm k délce chodidla a vybrat nejbližší velikost Booties podle tabulky velikostí. Jakmile máte správnou velikost Booties, vyberte stejnou velikost pro Liners.

 

NEJSTE SI JISTI? KONTAKTUJTE NÁS:

Pokud si nejste jisti, jakou velikost Booties vybrat nebo jak správně měřit, neváhejte nás kontaktovat e-mailem, rádi vám pomůžeme!

 

VYZKOUŠEJTE BOOTIES NA SVÉM DÍTĚTI:

Pokud je to možné, nechte své dítě vyzkoušet Booties dříve, než odstraníte štítky nebo začnete boty nosit venku. Nasaďte dítěti botičky a nechte ho v nich běhat uvnitř na čistém povrchu. Pozorujte, zda se v nich dítě pohodlně pohybuje a zda se v nich cítí dobře. Pokud ano, skvěle - máte to! Pokud vám něco nesedí nebo vám botičky nesedí, můžete je vrátit nenošené, vyměnit je nebo se s námi domluvit.

 

Thinking_Cloud

Nezapomeňte, že výběr správného typu a velikosti bot je pro pohodlí a bezpečnost vašeho dítěte zásadní, zejména pokud jsou boty určeny pro venkovní aktivity v různých povětrnostních podmínkách. Pokud se budete držet našich velikostních tabulek a rad a zohledníte další faktory, jako je věk, výška, schopnost chůze nebo způsob, jakým chcete Booties nosit (na ponožkách, s koženou čepicí, s vložkami apod.), věříme, že dospějete k dobrému rozhodnutí.

Stonz_Booties

Podle našich zkušeností děti, které již umí chodit, obvykle nemají problém s větším prostorem uvnitř bot, pokud jsou Booties správně nasazeny a zapnuty. Booties jim vydrží déle a mohou je nosit až tři sezóny. Pro první krůčky a pro začínající chodce však nedoporučujeme příliš velký prostor uvnitř botiček. Pokud se vaše dítě pohybuje mezi dvěma velikostmi, je obvykle vhodnější zvolit větší velikost pro starší děti a menší velikost pro začínající chodce a užší nohy.

Mail_bubble

Pokud máte pochybnosti a nejste si zcela jisti, jaká velikost Booties je pro vaše dítě vhodná, napište nám prosím délku chodidla, věk dítěte a zda budou Booties nošeny s vložkami nebo bez nich. Rádi vám poradíme a společně určitě najdeme pro vaše dítě ty nejvhodnější Booties :)

 

LÍBÍ SE VÁM TENTO ČLÁNEK? SDÍLEJTE HO SE SVÝMI PŘÁTELI!

facebook.svg email.svg sms.svg whatsapp.svg facebook_messenger.svg link.svg

 

PŘEČTĚTE SI TAKÉ:

Který model Stonz® Booties je pro mé dítě nejvhodnější?

 

Jak obout outdoorové Stonz® Booties: krok za krokem

 

Stonz® Booties: Vše, co potřebujete vědět o oblíbených outdoorových botách pro děti

Publikováno v: Booties

Napsat komentář